Webdesign

Na een strategische fase, waarbij de websitestructuur (IA) en de wireframes opgesteld worden, gaan we over naar de visuele vormgeving van de website, ook wel webdesign genoemd.

We integreren de huisstijlgids en stijltegels van je bedrijf om een visueel aantrekkelijk en samenhangend geheel te creëren.

Mockup
Meetinflanders teaserblock

Van strategie tot professioneel webdesign

Een doordacht webdesign verkrijg je niet zomaar. Er komen heel wat stappen vooraf aan te pas.

  • We starten steeds met het uitvoeren van grondige analyses. Deze zullen de basis leggen om meer inzicht te krijgen in het gedrag van de doelgroep. Deze acties en gedragingen vertalen we naar customer journeys die we vervolgens omzetten in een boomstructuur om je website uit te lijnen.
  • Naar aanleiding van de analyses en het advies zijn we in staat om vervolgens een informatiearchitectuur (IA) uit te tekenen die de customer journeys perfect in kaart brengen. De beleving en het gebruiksgemak wordt reeds in deze fase in acht genomen.
  • Daarna kunnen we de IA vertalen in dynamisch ontwerpen: wireframes of prototypes. Een visuele voorstelling van hoe je website er echt kan uitzien. Een eerste test om zelf de customer journey te ervaren.
  • Uiteraard hebben we nood aan een stijlgids waarin we de verschillende webelementen in opnemen. Laat ook een huisstijlgids daarbij aansluiten om aan het design te kunnen beginnen. Gidsen die richtlijnen opleggen om tot een uniform en herkenbaar design te komen.
Bjorn antonissen 3v dzwq IE6 Y unsplash kopie

Responsive webdesign

Je website moet werken op alle apparaten en moet op elk apparaat de gewenste ervaring geven. Zowel desktop als allerlei mobiele toestellen moeten een responsive of mobielvriendelijke website kunnen tonen.

Sinds Google het principe ‘mobile first’ lanceerde, werd er extra aandacht aan de mobielvriendelijkheid van een site gegeven. Wij kunnen niet benadrukken hoe belangrijk dit is. Conversies worden niet enkel op desktop gerealiseerd, ook op een mobiel toestel moet de gebruiker snel en eenvoudig een aankoop kunnen doen. Allemaal voordelen die je hoger in de zoekresultaten zullen plaatsen.

Welke stap volgt na webdesign?

Na de uitwerking van een website design kunnen de developers aan de slag gaan. Zowel front-end als back-end developer ontwikkelen je website en zorgen ervoor dat deze functioneel op en top in orde is. Dit voor zowel de voorkant (front-end) als het ‘onzichtbare’ (back-end) gedeelte van je site.

De front-end developer zorgt ervoor dat de verbinding tussen het webdesign en de technische uitwerking geprogrammeerd is. Hij of zij is verantwoordelijk voor het technische luik dat zichtbaar zal zijn aan de voorkant van de website.

De back-end developer zorgt op zijn beurt dat het gedeelte voor de beheerders functioneel is en het gebruik van de site vergemakkelijkt voor de klant. In deze achterkant zal jij -de klant- in staat worden gesteld om aanpassingen aan je site door te voeren zoals het toevoegen van pagina’s of het aanpassen van de inhoud.

Wil jij ook een professioneel website design?

Contacteer ons nu of maak een afspraak.