Steel de show met jouw userinterface-design

Wil jij je website, webshop of mobiele applicatie visueel aantrekkelijk maken? UXMen zorgt voor een UI-design of userinterface-design dat de aandacht niet alleen trekt, maar ook vasthoudt. Onze UI-designers ontfermen zich over de kleinste visuele details, van kleurcontrast tot lettertype, tot het plaatje volledig klopt. Zo wordt jouw digitale product meteen een esthetische voltreffer.

UI design

Wat is een userinterface-design?

Een UI-design of userinterface-design vormt de tweede stap in het designproces, na het UX-design of userexperience-design. Een UX-designer ontfermt zich eerst over het functionele aspect en werkt wireframes uit, d.w.z. schematische weergaven van de website, webshop of app. Zijn die volledig af? Dan geeft de UX-designer de fakkel door aan de UI-designer. Een UI-designer of userinterface-designer ontfermt zich over de visuelevormgeving van websites en andere digitale producten. Hij zet de aangeleverde wireframesom inpiekfijne designs die de nagel op de kop slaan, tot op de allerlaatste pixel.

De userinterface-designer bepaalt de volledige look-and-feel van begin tot eind: kleurenpsychologie, kleurcontrast, lettertype, tekstgrootte, vormen, buttons, witruimte, uitlijning, stijl, animatie. Deze elementen vormen samen een design systeem, dat zorgt voor consistentie en efficiëntie in het ontwerp.

Hij zorgt voor eenvisueel én emotioneel aantrekkelijke uitstraling, een onweerstaanbare eyecatcher. De UI-designer waakt er bovendien over dat de branding en huisstijl altijd worden toegepast en dat de bedrijfsidentiteit zoveel mogelijk wordt geïntegreerd in het UI-design. Samen creëren de UX- en UI-designer een product dat gebruiksvriendelijk functioneert én er knap uitziet.

Row 1 column 1
DOE MEE
Social image 22

Het belang van een stijlvol UI-design

Iedereen surft liever op een website of app die niet alleen goed werkt, maar ook nog eens mooi oogt. Een smaakvol userinterface-design is belangrijker dan je denkt. Het vormt het digitale uithangbord van je bedrijf en heeft enkele interessante voordelen:

Je bedrijf sprint meteen in het oog en valt meer op tussen de concurrentie.

Prospecten ervaren je bedrijf als positiever, professioneler en bekwamer.

Bezoekers kunnen vlotter navigeren en vinden sneller wat ze zoeken.

Je prospecten blijven liever en langer plakken op je website of applicatie.

Bezoekers gaan sneller over tot een conversie (bv. aankoop of offerteaanvraag).

Je digitale product wordt toegankelijker voor mensen met een functiebeperking.

Zo’n UI-design, hoe pakken we dat aan?

Bij UXMen doen we er alles aan om jou een subliem userinterface-design te bezorgen. Eentje dat zorgt voor een gebruiksvriendelijke, boeiende en memorabele digitale ervaring.

1. Designdoelen bepalen

Voor een userinterface-design dat ‘boenk erop’ is, moeten we natuurlijk weten hoe jij het precies ziet. Daarom bepalen we eerst samen jouw doelstellingen, doelgroep, succescriteria en deadlines. Zo kunnen we onze design-inspanningen meteen recht in de roos mikken.

UX Menfotoshoot Okt2023 07672

2. User research en visualisatie

In de volgende fase kruipen we even in de huid van Sherlock Holmes. Via een user research– bv. via interviews, observaties of enquêtes – proberen we meer informatie te verkrijgen over je doelgroep. Vervolgens visualiseren we de gedragingen, emoties, doelen, gedachten, acties en relaties van je prospecten, via verschillende tools zoals empathy maps, user persona’s, scenario’s en storyboards. Zo leren we de behoeften en verwachtingen van je bezoekers optimaal begrijpen.

3. Userinterface-design

Nadien worden de concepten uitgedacht en gaat een UX-designer aan de slag met gebruiksvriendelijke, functionele wireframes. Zijn die klaar? Time for action! Nu brengen we alle wireframes en ideeën écht tot leven. We denken na over de allerkleinste esthetische details:

  • Welke kleuren passen bij elkaar én contrasteren voldoende?
  • Voor welk lettertype gaan we en hoe kunnen we de leesbaarheid verhogen?
  • Hoe groot moeten de knoppen, vormen en letters zijn op de verschillende apparaten?
  • Kiezen we voor statische, hoekige vormen of gaan we eerder voor speelse, afgeronde vormen?
  • Hoeveel witruimte moet er voorzien worden tussen de verschillende elementen?
  • Hoe pakken we de uitlijning aan en op welke plekken creëren we rust?

We hakken alle nodige visuele knopen door en zorgen ervoor dat dezelfde stijl, als onderdeel van ons design systeem, altijd blijft terugkeren, wat de herkenbaarheid en gebruiksvriendelijkheid verhoogt. We maken websites en webshops ook responsive, zodat die op elke schermgrootte even aantrekkelijk en makkelijk navigeerbaar zijn. We waken er wel over dat het userinterface-design overzichtelijk blijft: we laten de belangrijkste functionaliteiten tot hun recht komen en verwijderen de grafische elementen die overbodig zijn of de gebruikerservaring hinderen. Less is more.

UX Menfotoshoot Okt2023 07858

4. Testing en implementatie

Nu het userinterface-design af is, testen we of het ook echt werkt in de realiteit. Bij UXMen ‘gissen en missen’ we niet; alles wat we doen is statistisch onderbouwd. Via o.a. bruikbaarheidstesten en A/B-testen laten we verschillende ontwerpideeën of designs online circuleren, zodat we kunnen onderzoeken welke versie nu eigenlijk het beste scoort. Na de evaluatie hiervan, sturen we onze userinterface-designs bij waar nodig. En bingo, jouw UI-design is klaar!

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA. Het Privacybeleid en de Servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.

Userinterface-design laten ontwerpen?

Laat hier je gegevens achter.

Wij contacteren jou.

Samen overlopen we de mogelijkheden en bekijken we wat de volgende stappen zijn!

Ontwerpsystemen op maat van jouw organisatie?