Adobe Stock 393061681

Een totaalintegratie van eventdiensten

  • UX-Design
  • Informatiearchitectuur
  • Functionele Analyse

Salino

Of het nu om een huwelijksfeest of een bedrijfsevent gaat. Of je nu op zoek bent naar een locatie, foodtruck of cateraar. Dankzij onze optimalisaties vind je alle eventleveranciers samen op één geïntegreerde website.

Iphone 14 pro whitelabel
Lp

Alles voor jouw event. Van locatie tot decoratie.

Salino had één duidelijke opdracht voor UXMen: Hoe kunnen zij hun gevarieerd aanbod aan eventdiensten samenbrengen op één overzichtelijke website? Als gebruiker wil je niet alleen weten waar je event kan plaatsvinden, maar je wilt tegelijk ook weten welke catering of foodtruckmogelijkheden je eraan kan koppelen. Om dit alles te combineren op één platform klopten ze aan bij UXMen.

Search Experience


Voorheen was de website van Salino zo opgebouwd dat de gebruiker navigeerde op basis van het aanbod. Je kon via het navigatiemenu kiezen tussen het boeken van een locatie, een cateraar of een foodtruck. Maar de gebruiker wil surfen aan de hand van wat hij/zij nodig heeft. We hebben de focus verhoogt op gerelateerd aanbod in plaats van de tunnelvisie per dienst.

Ten tweede hebben we alle relevante data geïntegreerd: beschikbaarheid, formules, tarieven, offerte aanvragen, … Elke eventprofessional heeft natuurlijk zijn eigen USP’s en wil deze ook in de kijker zetten. Met ons UX-design hebben we het gefragmenteerd aanbod van de partners gelijkgetrokken. Alles op één overzichtelijk platform.

Conversie-optimalisatie


Dankzij onze conversie-optimalisatie maakt het niet uit op welke landingspagina je – al dan niet organisch – terechtkomt, je zal altijd richting een conversie gestuurd worden.

Naast het gerelateerd aanbod, biedt Salino ook de mogelijkheid om partner te worden. Neem bijvoorbeeld de eigenaar van een foodtruck, deze kan partner worden van Salino. De belangrijkste optimalisatie hier was ook conversiegericht. Hoe kunnen we ervoor zorgen dat potentiële partners zo snel mogelijk een offerte aanvragen? De nieuwe structuur van de partnerspagina is opgebouwd met volledige focus op conversie.

User Interface


De manier waarop Salino converteerde, was heel verwarrend. Wij hebben er UI-matig voor gezorgd dat je tijdens de hele gebruikerservaring telkens duidelijk geïnformeerd wordt over de partner, zijn kenmerken en het feit dat je nog steeds op de website van Salino surft.

Integratie van reviews


De dag van vandaag is de waarde van klantenbeoordelingen in de eventsector niet te onderschatten. Meer zelfs, het openbaar maken van positieve en/of objectieve klantenbeoordelingen brengt meer online conversie op. Wij hebben reviews op een gebruiksvriendelijke manier geïmplementeerd voor Salino.

Mobile ux

Mobiele gebruikerservaring

Ook hier hebben we meetbaar succes geboekt. Na onze optimalisaties stegen de mobiele conversies met 38%. Doe gerust zelf een test en surf naar www.salino.be op je mobiele telefoon. Je krijgt gegarandeerd goesting om je volgende evenement te beginnen plannen!

De samenwerking met Bram was voor ons een erg positieve ervaring. Hij dacht conceptueel mee na, gaf ons nieuwe inzichten en werkte het concept nadien vervolgens professioneel, met oog voor detail, verder uit. We zijn dan ook zeer tevreden met het eindresultaat.
Founder van Salino
Thibault Pauwels
Group 6104

Je feestje van A tot Z eenvoudig organiseren

Dankzij enkele extra features zoals Opgeslagen favorieten, Toplocaties, … kan je inspiratie opdoen voor jouw volgende event, van huwelijksfeesten tot bedrijfsevenementen. UXMen zorgde voor een brug tussen het grote aanbod aan feestgelegenheden en catering.

Resultaat

De grootste uitdaging was de focus verhogen op gerelateerd aanbod en conversie. Met onze UX expertise zijn we erin geslaagd om meetbare succes te boeken voor Salino. De samenwerking verliep heel vlot en het resultaat mag gezien worden, dus surf snel naar www.salino.be.

Op zoek naar een partner voor UX design?