Metsers en bakstenen

Een verbeterde gebruikerservaring voor BMB Bouwmaterialen

  • UX-Onderzoek
  • UX-Design
  • Informatiearchitectuur

Een doordachte website na grondig UX-onderzoek

BMB Bouwmaterialen zocht een partner voor een ingrijpende herziening van hun website en vond in UXMen de geschikte partij. De uitdaging bestond erin om een verouderde website met beperkte wijzigingsmogelijkheden te vernieuwen en gebruiksvriendelijker te maken. Samen met het BMB Bouwmaterialen-team werkten we aan een oplossing op maat van ieders verwachtingen.

Homepagina van BMB Bouwmaterialen in mobiele weergave

Grondig strategisch onderzoek

Om verwachtingen van verschillende partijen of belanghebbenden te kunnen inlossen, startten we met een reeks van diepgaande analyses om deze in kaart te brengen. Enkel zo zijn de designs ook effectief een antwoord op ieders zijn vragen.

We begonnen met een toptakenonderzoek om een dieper inzicht te krijgen in de prioriteiten van de verschillende doelgroepen. Dit onderzoek stelde ons in staat om niet alleen de verhouding tussen de doelgroepen te begrijpen, maar ook om hun belangrijkste behoeften te identificeren. We gingen verder met een concurrentieanalyse, waarbij onze UX-designer zich verdiepte in de markt om aanbevelingen te doen.

Onze collega's in een workshop bij de klant

We voerden diepte-interviews uit met externe stakeholders en organiseerden groepsgesprekken met interne belanghebbenden om een uitgebreid beeld te krijgen. Dit proces bracht duidelijk de verwachtingen van beide doelgroepen naar voren.

Alle verzamelde informatie werd samengebracht in een overzichtelijke presentatie en resulteerde in een gedetailleerde roadmap die in verschillende fasen was opgedeeld. Deze fasen varieerden van het ontwikkelen van een eenvoudige contentwebsite ter vervanging van hun huidige platform tot de uiteindelijke realisatie van een uitgebreid e-commerce platform.

Landingspagina van BMB Bouwmaterialen
Landingspagina van BMB Bouwmaterialen
Landingspagina van BMB Bouwmaterialen

IA en prototype

We baseerden onze informatiearchitectuur op de resultaten van het volledige UX-onderzoek. Dit resulteerde in een gestroomlijnde navigatie die de nadruk legt op het assortiment, de locaties en een gebruiksvriendelijke zoekfunctie. Bovendien integreerden we de persoonlijke dienstverlening van de verschillende vestigingen in de header. Met slechts een simpele selectie van de favoriete vestiging kunnen gebruikers direct contactgegevens en favoriete BMB-experts raadplegen.

Samen met het uitwerken van de IA werkten we aan een prototype. Deze fase omvatte de creatie van een moderne en overzichtelijke website, gericht op de kernwaarden en diensten van BMB Bouwmaterialen. Een eerste visueel ontwerp dat meteen de look & feel van de nieuwe website aantoont.

De resultaten van het toptakenonderzoek en de analyses waren cruciaal om onze website te optimaliseren. Daarnaast waardeerden we de transparante en de vlotte communicatie gedurende het hele proces. UXMen heeft ons geholpen om een gebruiksvriendelijke website te creëren die perfect aansluit bij onze behoeften en de verwachtingen van onze doelgroep.
Sietske Poppe
Marketing coördinator - BMB Bouwmaterialen

Een resultaat in nauwe co-creatie

In nauwe samenwerking met het BMB Bouwmaterialen-team werkten we aan aanvullende elementen, zoals: een blog met tips en tricks voor verbouwingen, een uitgebreide FAQ en goed gestructureerde assortimentspagina's die de gebruikers begeleiden bij het vinden van de juiste materialen. Tijdens verschillende demomomenten verzamelden we feedback en kwamen we tot een gedeelde visie van het eindresultaat dat iedereen voor ogen had.

Deze herziening van de BMB Bouwmaterialen-website vertegenwoordigt een grote stap vooruit in termen van gebruikerservaring en functionaliteit. Het is ons doel om BMB Bouwmaterialen te ondersteunen in hun missie om hoogwaardige bouwmaterialen en deskundig advies te leveren aan zowel professionals als doe-het-zelvers. We kijken uit naar de voortdurende samenwerking met BMB Bouwmaterialen en de verdere ontwikkeling van hun online aanwezigheid.

Landingspagina van BMB Bouwmaterialen

Over BMB Bouwmaterialen

BMB Bouwmaterialen heeft haar hoofdkwartier in Antwerpen en is de marktleidende distributeur van bouwmaterialen in Vlaanderen, België. BMB Bouwmaterialen biedt een ‘one-stop-shop’ met een breed assortiment aan materialen en diensten voor professionele aannemers actief in de residentiële en renovatiemarkt. BMB heeft 320 medewerkers verdeeld over 14 locaties in 2023. Voor meer informatie, bezoek: www.bmb-bouwmaterialen.be

Op zoek naar een partner voor UX-design?