Informatiearchitectuur

Structuur in je informatiearchitectuur. Het rijmpje kan niet meer waar zijn. De gehele navigatie van je website moet duidelijk zijn en moet vanzelfsprekend voor je bezoeker aanvoelen. Zet daarom de gebruiker steeds centraal.

Informatiearchitectuur

Organiseren en categoriseren

Je inhoud organiseren volstaat niet, je kan deze best ook meteen categoriseren. Terwijl je structuur aanbrengt moet je ook rekening houden met de belangrijkste toptaken. Die ga je vertalen naar een hiërarchie of boomstructuur. Deze boomstructuur toont je alle pagina’s en/of thema’s die je in je website wil terugzien alsook op welk niveau dat deze zich zullen bevinden.

Houd steeds rekening met de conclusies die we in het strategisch rapport deelden. Deze zijn de basis om de gebruikerservaring zo optimaal mogelijk te kunnen uittekenen. Een onderzoek is dus een vereiste om aan deze fase te kunnen beginnen. Heb je geen strategisch rapport? Dan kunnen we ook steeds een expert review voor je uitvoeren. Ook zo kunnen we in kaart brengen welke drempels te verwijderen zijn en welke opportuniteiten uitgewerkt kunnen worden.

De zoektocht naar jouw product of dienst moet op een snelle en efficiënte manier gebeuren. Enkel dan kan de beste beleving ontstaan.

Customer journey of user flows

Een IA (informatiearchitectuur) is niet alleen maar wat structuur in je pagina’s en onderwerpen brengen. Je moet ook steeds de customer journey of user flows in je achterhoofd houden. Wie is je doelgroep en wat doet die juist? Welke weg legt die op je website af en hoe kunnen we deze optimaliseren?

Informatiearchitectuur illustratie

Resultaat

We zorgen voor een navigatie die de meest bezochte inhoud meteen weergeeft en informatie op een logische plaats zet. Overbodige pagina’s laten we weg en we optimaliseren steeds gericht om conversies te verhogen.

Nadat we de IA bepaald en uitgetekend hebben, kunnen we deze in de volgende stap een visueler jasje geven. Wireframes tonen hoe je boomstructuur er écht gaat uitzien. Bij UXMen gaan we zelfs een stap verder en maken we deze interactief: als het ware prototypes. Dit met échte content zodat jij meteen ziet en aanvoelt hoe jouw site er kan uitzien.

Nood aan een expert die je informatiearchitectuur bekijkt?

Contacteer ons en wij zorgen voor een heldere IA!